ÚJDONSÁGOK

Blogajánló

Szeretettel ajánlom figyelmébe a Mind&Spirit pszichológusi blogomat:

http://drdomjan.blog.hu


Négy fő témában olvashat bejegyzéseket – azokon belül néhány cím:

http://drdomjan.blog.hu

uj2

Előadás - ajánló

Több éve rendszeresen adok elő – különböző témákban – Budapesten. A pszichológusi előadásaimhoz a következő Facebook csoporton keresztül csatlakozhat, illetve kaphat információt:

https://www.facebook.com/groups/1575482015824824/uj2


Szeretettel ajánlom a 2017-ben készült új, rövid videóimat, amelyek a YouTube-ra lettek feltöltve!

Három percben foglalok össze olyan szituációkat, amelyek az egyéni tanácsadásokon (konzultációkon), valamint a pár-, és családterápiákban gyakran megjelennek.

A listában – többek között – szerepel:

  • a nemet mondás nehézsége,
  • az érzelmi elengedés kérdése,
  • szorongásaink csökkentésének a módjai,
  • a kölcsönös megbecsülésig való eljutás útjai,
  • a döntésképtelenség szituációja,
  • önmagunk elfogadása,
  • a válás utáni gyermekláthatás kérdésköre,
  • és a megcsalás témája.

Az eddig feltöltött videók az alábbi linken tekinthetők meg, illetve itt lehet rájuk feliratkozni:

Dr. Domján Mihály - Youtubeuj4Útjára indítottam a honlapomhoz tartozó Facebook oldalt - pszichológiai cikkekkel, blogajánlókkal és érdekességekkel:

www.facebook.com/drdomjan

misi2

Könyvajánló

Szeretettel ajánlom – főleg a hölgyek figyelmébe – a harmadik könyvemet, amely 2015 szeptemberében jelent meg magánkiadásban: Megengeded magadnak? - Királynőképző címmel.


100 nap, 100 kérdés, 100 vélemény
misi3
Olyan önismereti kérdéseket szedtem össze, amelyek a pszichológusi és párterápiás (családterápiás) munkámban gyakran előkerülnek. Fókuszba főként a nőiességet és a párkapcsolatot tettem.

A könyvet bárhol kezdheti és bárhol folytathatja. Az egyes napok önállóak és nincsenek rendszerbe fűzve. misi4


A könyv interneten is megrendelhető:

http://www.konyves.hu/index.php?dispatch=products.view&product_id=6559uj4

Új netes oldal!!!

Inspirációk és gondolatok nőknek

www.facebook.com/Kiralynokepzo

2012. augusztusában a facebook-on – a „véletlen” ajándékaként – találtam rá egy olyan oldalra, amelyből egy pillanat alatt „levettem”: új feladat áll előttem. Azt éreztem, hogy meg kell írnom, illetve létre kell hoznom a Királynőképző weboldalát…
Évekkel ezelőtt, 2006 szeptemberében, ugyanis útjára indult Kiskunfélegyházán egy nőknek szóló csoport. Ennek az volt az előzménye, hogy 2005-ben egy hölgy kért tőlem pszichológusi segítséget. Később olyan sikeresnek ítélte meg a közös munkánkat, hogy a terápia lezárása után felvetette egy női csoport létrehozásának az ötletét. Őszintén szólva, nekem ez sohasem jutott volna eszembe, de a hölgy elismerése és hozzáállása megérintett. A jó gondolat tehát megfelelő talajba hullott, és elindult a „tagozat”, sőt mind a mai napig működik! Ennek a csoportnak az internetes „utórezgése” a Királynőképző közösségi oldala…

uj5

Az új weblapon rövid, pszichológiával kapcsolatos érdekes gondolatok, könyvajánlók, zenék, kulturális programok, és sok-sok szép fotó található. Az a célom, hogy olyan, naponta frissülő „egyperceseket” hozzak létre, amelyek megerősítik az Olvasóim mindennapi életét!

Számos bejegyzés (post) található a nőiességről, az anyaságról, a felnőttségről, és persze a párkapcsolatokról. Több írásomban visszatérek az önelfogadás, a megküzdés, és az elengedés témáira.

Kedvcsinálónak leírnám még a Királynőképző mottóját:

„Inspirációk és gondolatok olyan nőknek, akik merik a koronájukat az élettől elfogadni!”.

Mindenkinek szeretettel ajánlom az új, ingyenes „könyvemet”: www.facebook.com/Kiralynokepzouj1

Dr. Domján Mihály Miklós:

Veled vagyok!

2011.

Ez a könyv abból a célból íródott, hogy tudjon Ön az esetlegesen meglévő orvosi kezelései mellett a betegségek lelki összefüggéseiről olvasni. Konkrét gyakorlatokkal és tapasztalatok megosztásával próbálom – pszichológusként és családterapeutaként – a betegség adta önismereti utat támogatni. Szándékom szerint tehát olyan „leckéket” vetek fel, amelyek erősíthetik azt a fizikai és lelki munkát, amire egy kórság az embert – akarata ellenére is – meghívta.


A könyvben szó van:

Minden betegség egyébként azt üzeni nekünk, hogy változtassunk! Ez a könyv tulajdonképpen a változtatások tárházát hivatott bemutatni – az arra nyitott emberek számára. Miközben ezt teszi, bátorítani szeretné Önt abban, hogy higgye el: a fejlődés lehetősége mindenkire vonatkozik! Ilyen értelemben véve, ez a remény könyve. Nem csodát kínálok, vagy titkos gyógymódokat, hanem egy olyan életszemléletet, amelyet fel tud használni a jelenlegi helyzetének megértéséhez, elfogadásához, sőt a kezdő lépések megtételéhez. A betegség nem ítélet, hanem egyszerűen megtörténik velünk!
A „betegtájékoztató” végén értékes hozzászólásokat, valamint megélt tapasztalatokat talál. Mindezen észrevételek átformálják a könyv címét, és új dimenzióba helyezik: „Veled vagyunk!”. Úgy érzem, sőt hiszem, hogy együttes erővel valóban meg tudtuk a betegségben szenvedőknek az üzenetünket fogalmazni: az önmagunkkal való őszinte szembenézés hatalmas erőket tud a gyógyulásunk irányába mozgósítani!

uj2

Részletek a könyvből:

„A családi légkör – a genetikai és a szerzett okok mellett – felelős mind az egészségünkért, mind a betegségünkért. Sarkosan fogalmazva: sokszor az a légkör betegíti meg az embert, ahol él, és ugyanez tudja meg is gyógyítani! Mivel a „légkört” nem passzívan éljük/éltük meg, hanem mi magunk vagyunk azok, akik építik, esetleg hagyják „futni”, vagy éppen gerjesztik a feszültségeket, így fontos önmagunk szerepét világosan látnunk.”

„Aki kevesebbet ad, az többet ad és kap! Nem biztos, hogy akkor szeretünk jól, ha másoknak mindent megadunk, hanem ha elkezdünk önmagunkra is figyelni. Fontosabb lehet egy saját baráti kör működtetése, egy új hobbi, vagy egy szokatlan élmény „bevállalása”, mint a folyamatos adás és adás. A legtöbb betegség egyébként pontosan azt mutatja, hogy hagytuk magunkat lesöpörni. Nem figyeltünk eléggé a pihenésünkre, a táplálkozásunkra, a testmozgásunkra, az érzelmi életünkre és az életünk értelmének a megtalálásra!”

„Aki kimerül, annak előbb-utóbb a teste válaszol… A mindennapi gondolkodástól az még messze áll, hogy a testi panaszok lelki okokkal is bírhatnak. Természetesen az orvostudomány ajándékaira mindannyiunknak szüksége van, de mennyivel teljesebb lehetne a kép, ha mernénk a lelki megrázkódtatásaink („viharjaink”) és a betegségünk között kapcsolatot keresni! Első lépése lehet például ennek az útnak az, ha írunk az elmúlt 1-2 évünkről egy stressz-listát, majd ösztönösen továbbgondoljuk az életünket!”

uj3

Részletek a hozzászólásokból:

„Most, amikor a hozzászólásomat kezdem írni, a következő szavak jutottak az eszembe: bevallani, kimondani, elismerni, beismerni, elfogadni, „ez én vagyok”. Saját tapasztalataim alapján úgy gondolom, hogy azok az igazi gyógyító pillanatok az ember életében, amikor van ereje önmagával szembenézni. Lelkileg az segített rajtam sokat, amikor felismertem, hogy miben járok tévúton, valamint megláttam, hogy miben tudtam már változni, és azt is, hogy egyelőre miben nem akarok. Nem voltak könnyűek ezek a felismerések – súllyal bírtak –, de az önmagam előtt való őszinteség elviselése szabadabbá tett, ugyanakkor megnyugtatott. Mindenkit csak arra tudok biztatni, hogy merje kívülről önmagát reálisan, valóságosan látni, és fogadja el megbékélve mind a jó, mind a rossz tulajdonságait! Fogadja el magában azt is, amiben egyelőre még nincs ereje változtatni!”

„Fontosnak tartom, hogy merjünk őszintének lenni, és ne szégyelljük azt, ha eddig nem így tettünk. Nem az számít, hogy az eddigi gyakorlatban milyen mintát követtünk, vagy hogy mit mulasztottunk, sokkal inkább az: most mit, és hogyan teszünk. Azt tapasztalom, hogy az embernek szívből és őszintén kell cselekednie – akár kis, apró dolgokban (majd a nagyobbakban is), hogy jól érezhesse magát a bőrében.”

„A gyógyítás mellett sokkal nagyobb energiát kellene fordítanunk a megelőzésre! Magam is vallom, hogy a betegségek figyelmeztető jelek, és a prevenció lényegében önmagunk megismerése kellene, hogy legyen: tisztába kerülni a saját képességeinkkel, értékeinkkel, elfogadni a gyengeségeinket, azaz fejleszteni az önismeretünket. Mindezzel számos betegségünket, bajunkat megelőzhetnénk!”

A könyv kapható:

There is only one corner of the univers you can be certain of improving, and thats your own self. -Aldous Huxley