2018. júl. 22. | gasztronómia
A sütemények elkészítését nemcsak kikapcsolódásnak, hanem egyfajta önkifejezésnek is érzem. Igaz, hogy a többsége időigényes, azonban az „elpusztításuk” mennyei élménye és a család elégedettsége, mosolya mindenért kárpótol. Az összes recepteket itt...
2018. ápr. 24. | gasztronómia
Keresztfiaim nagymamája minden családi rendezvényre egy finom diótortával szokott érkezni. Éveken át csodáltam őt és a „költeményét”, majd az egyik alkalommal bátorságot gyűjtve rákérdeztem a receptre. Ha őszinte akarok lenni, akkor arra számítottam, hogy...
2018. febr. 7. | gasztronómia
Nem szeretném megcáfolni, hogy a nagyi fánkja volt a legjobb, mert ez egyértelmű. Szívvel-lélekkel sütötte, „hegyeket” gyártott le belőlük és szinte fulladásig tömtük magunkba. Mindig finom volt. Azokat az illatokat pedig nem lehet elfelejteni, csak hálát...
2017. dec. 27. | gasztronómia
„Pavlovával” először Nigella Lawson műsorában találkoztam. Azt éreztem a tévét bámulva, hogy ezt a tortát meg kell sütnöm. Ha őszinte vagyok, akkor legszívesebben a főzőműsor stábjában vettem volna részt. No, nem a konyhamalac funkció miatt, hanem mert...
2017. dec. 17. | gasztronómia
Éveken át nem volt a családunkban a bejglinek nagyon helye, pontosabban én nem ettem belőle. Mindig száraz és tömény volt, így inkább kihagytam. Majd jött ez a recept, a kedvenc szakácskönyvemből, és kíváncsivá tett. Nem tudom pontosan, hogy mikortól, de legalább 6-8...